Електрозарядні пристрої можуть з'явитись на всіх автостоянках та АЗС

Електрозарядні пристрої можуть з'явитись на всіх автостоянках та АЗС

Укрінформ
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства вивчає можливість обов'язкового облаштування електрозарядними пристроями усіх АЗС, громадських гаражів та автостоянок, зокрема парковок для автомобілів біля громадських та житлових будівель.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе на сторінці в Facebook. 

«Зараз ми разом з Мінінфраструктури розглядаємо можливість облаштування на обов'язкових умовах електрозарядними пристроями усіх АЗС, гаражів та автостоянок, в тому числі, біля ТРЦ, супермаркетів та житлових будинків. Зараз ще електричних машин в Україні не дуже багато, але їх кількість буде збільшуватися в геометричній прогресії. В Європі кількість електрокарів за минулий рік зросла більш ніж на 50%. Нам треба дивитися та думати наперед», - сказав він.

Зараз в діючих ДБН В.2.3.-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» взагалі відсутні вимоги щодо можливості облаштування у гаражах та на автостоянках машиномісць із зарядними пристроями для паркування транспортних засобів, оснащених електричними двигунами.

«У першій редакції проекту оновленого ДБН щодо автостоянок прописана необхідність обов'язкового облаштування електричними зарядними пристроями 5% машиномісць у громадських гаражах та автостоянках. Ця нова норма ще обговорюється та збираються пропозиції. Зміни повинні бути ефективними, і наша ідея полягає в тому, щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками. Адже мета ДБН - це безпека і комфорт людей», - додав заступник міністра.

Читайте також: До 2020 року Україна має досягти енергозбереження на рівні 9% - Зубко

Державні будівельні норми (ДБН) - обов'язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-