Нафта дешевшає через повідомлення про можливе збільшення видобутку ОПЕК+

Нафта дешевшає через повідомлення про можливе збільшення видобутку ОПЕК+

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок знижуються, інвестори оцінюють коментарі учасників угоди ОПЕК+ та повідомлення про можливі обсяги нарощування видобутку в рамках угоди.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,64%, до 74,86 долара за барель, ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,62%, до 65,28 долара за барель.

Міністр вуглеводнів Еквадору Карлос Перес у понеділок повідомив, що країни ОПЕК+ на зустрічі у Відні обговорять декілька варіантів коригування угоди, в тому числі збільшення видобутку нафти на 1,5 мільйона барелів на добу.

Разом з тим, делегат в ОПЕК від Ірану Хосейн Каземпур Ардебілі заявив у понеділок, що Іран, Ірак і Венесуела виступлять проти будь-якого збільшення нафтовидобутку. Агентство Bloomberg з посиланням на джерела також повідомляло, що члени ОПЕК цього тижня у Відні обговорять компромісну угоду, що передбачає нарощування видобутку нафти на 300-600 тисяч барелів на добу протягом наступних кількох місяців.

"Враховуючи той факт, що лише чотири країни мають достатній резервний потенціал для нарощування видобутку, ми очікуємо, що майбутня зустріч ОПЕК+ буде складною", — наводить агентство Market Watch думку аналітиків Societe Generale.

Читайте також: Укртранснафта виплатила Нафтогазу 1,6 мільярда дивідендів

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 74,66 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 75,34 долара за барель, що відповідає рівню закриття торгів ($75,34).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-