США запроваджують 25% мита на техніку з Китаю

США запроваджують 25% мита на техніку з Китаю

Укрінформ
Офіційний Вашингтон у п'ятницю оголосив про рішення ввести 25-відсоткове мито на китайську продукцію загальною вартістю $50 млрд, яка містить промислові технології.

Про це йдеться в заяві президента США Дональда Трамп, оприлюдненій на сайті Білого дому.

"З огляду на крадіжку Китаєм інтелектуальної власності й технологій, а також іншу недобросовісну практику торгівлі, Сполучені Штати запровадять 25-відсотковий тариф на китайські товари вартістю $50 млрд, що містять промислові технології", - наголошується в документі.

При цьому уточнюється, що тарифи охоплюватимуть товари, пов'язані зі стратегічним планом Пекіна "Зроблено в Китаї - 2025", спрямованого на стимулювання економічного зростання КНР. 

"Сполучені Штати не можуть більше миритися з втратами наших технологій та інтелектуальної власності через несправедливу економічну практику", - йдеться в заяві президента.

Читайте також: Канадські аналітики вважають, що у питанні мит Трамп “грає з вогнем”

Водночас у документі підкреслюється, що нові тарифи не тільки запобігатимуть нечесній торгівлі, але також "стануть початковим кроком до зближення торговельних відносин між США і Китаєм".

Якщо ж Пекін запровадить обмежувальні заходи для США у відповідь, Вашингтон введе додаткові тарифи на іншу продукцію, підкреслюється в заяві президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-