Канадські аналітики вважають, що у питанні мит Трамп “грає з вогнем”

Канадські аналітики вважають, що у питанні мит Трамп “грає з вогнем”

Укрінформ
Канада готується відповісти на торговельний шантаж США запровадженням додаткових мит на американські товари.

Про це із посиланням на свої джерела в уряді Канади пише канадський суспільний мовник CBC News.

“Високопоставлені канадські чиновники тихцем складають перелік варіантів, як Канада може відповісти на дії США, якщо Вашингтон запровадить проти свого найближчого союзника ще більше мит”, - повідомляє CBC News.

Співрозмовники видання стверджують, що Канада зробить усе можливе, аби уникнути нових мит, але зважаючи на загострення відносин із США, мусить готуватися до усього. “Аналітики розглядають ряд варіантів, серед яких є запровадження додаткових взаємних мит на американську продукцію”, - йдеться у публікації.

Читайте також: Митна відповідь: парламент підтримав Трюдо у рішенні щодо США

Аналітики також вивчають вплив, який можливі мита на автомобілі справлять на канадський долар та загальну конкурентноздатність північноамериканського автомобілебудування.

“Трамп грає із вогнем. Запровадження мит на автомобілі зашкодить власним інтересам США, але те саме було правдою й щодо сталі й алюмінію, тому ми повинні бути кмітливими й підготувати власну відповідь”, - сказав високопоставлений канадський чиновник.

Як повідомлялося, цього місяця США наклали високі імпортні мита на імпорт сталі та алюмінію із Канади, Мексики й ЄС. У відповідь усі три країни оголосили про запровадження взаємних мит на американські товари. Після цього Адміністрація США заявила, що розглядає доцільність запровадження мит також і на імпорт автомобільних деталей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-