Митна відповідь: парламент підтримав Трюдо у рішенні щодо США

Митна відповідь: парламент підтримав Трюдо у рішенні щодо США

Укрінформ
Парламент Канади одностайно підтримав дії уряду в протистоянні економічному шантажу США.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне звернення було внесено депутатом від опозиційної Нової демократичної партії Трейсі Ремсі.

“У цей складний момент відносин із нашим сусідом США канадці мають знати, що усі члени парламенту об’єднані”, - сказала Ремсі.

Згідно з ухваленим текстом звернення, парламент “виступає рішуче проти незаконних тарифів, накладених урядом США на канадських виробників сталі й алюмінію” й “висловлює солідарність із урядом Канади у його рішенні накласти взаємні мита”.

Окрім цього, депутати розкритикували “зневажливі особистісні заяви американських посадовців, які шкодять двостороннім відносинам та працюють проти зусиль вирішити торговельні суперечки”.

Читайте також: Митна війна: США висунули ультиматум ЄС та Канаді - ЗМІ

Після ухвалення звернення, міністр зі справ риболовства Канади Домінік Леблан подякував депутатам за підтримку уряду.

Як повідомлялося, цього місяця США наклали високі імпортні мита на імпорт сталі та алюмінію з Канади, Мексики й ЄС. У відповідь усі три країни оголосили про запровадження взаємних мит на американські товари. Під час саміту Великої сімки, що завершився в суботу, Дональд Трамп розкритикував Канаду за запроваджені мита й назвав Трюдо “слабким” та “нечесним”. Різкі звернення щодо Канади зробили й інші високопосадовці США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-