Смартфони і планшети замість касових апаратів: уряд запускає пілотний проект

Смартфони і планшети замість касових апаратів: уряд запускає пілотний проект

Інфографіка
Укрінформ
Кабмін підтримав проект постанови "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації та експлуатації новітніх моделей програмних або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій".

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пропонуємо спростити саму систему реєстрації того, що є на сьогодні, а по-друге, ми хочемо залучити інновації до цієї сфери. Телефони, планшети - це мабуть найкращий реєстратор, який підприємець повинен використовувати. Будуть нові сучасні програмні комплекси, буде низька вартість, буде простота у використані. Ми беремо на себе зобов'язання, що реєстрація буде відбуватись за один крок та за один день виключно на підставі заяви без будь-яких додатків. Заява ця буде за спрощеною формою, і найголовніше, що це програмне забезпечення буде інтегруватись з будь-яким іншими програмним забезпеченням", - сказала в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова.

Вона зазначила, що пілотний проект запускається для того, аби протестувати ці технології і згодом мати можливість виправити якісь неточності, які можуть бути в період тестового режиму.

Маркарова також наголосила, що ті касові апарати, які є на сьогодні у бізнесу, використовуються більше в негативному сенсі, оскільки наявна система сама відвертає багато в чому підприємців від того, щоб прагнути їх використовувати: це і висока вартість самих апаратів, і складність процедури реєстрації такого апарату.

Читайте також: Електронні чеки звільнять бізнес від "касового рабства" – Прем'єр

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство фінансів напрацювало рішення, які спрощують використання касових апаратів, та ініціює пілотний проект реєстрації та експлуатації новітніх моделей.

Зокрема, у рамках пілотного проекту реєстрації та експлуатації новітніх моделей пропонується дозволити для реєстрації розрахунків використовувати мобільні телефони, планшети, ноутбуки та інші засоби комунікації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-