OОН збільшила прогноз виробництва зернових у цьому році

OОН збільшила прогноз виробництва зернових у цьому році

Укрінформ
Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO) збільшила свій прогноз по світовому виробництву зерна на 2018 рік до 2 610 млн тонн. 

Про це Укрінформу повідомив відділ комунікацій FAO.

"Враховуючи перегляд цього місяця у бік підвищення на 7,5 млн т, прогноз світового виробництва пшениці становить 754,1 млн т. Цей приріст очікується, головним чином, за рахунок Аргентини, а також Канади і Сполучених Штатів, де поліпшення погодних умов дало змогу скоригувати плани на урожай, відповідно, озимої і ярої пшениці. Опубліковані офіційні оцінки по Індії за останні роки вказують на вищі, ніж очікувалось раніше, обсяги виробництва, що також дозволяє переглянути прогноз виробництва у бік підвищення", - йдеться у сьогоднішньому звіті FAO.

По фуражних зернових прогноз світового виробництва на поточний рік був переглянутий у бік зниження на 5,2 млн т і становить 1 345 млн т, що на 3,2% (44,3 млн т) менше рекордно високого рівня 2017 року. Зниження головним чином стосується прогнозів виробництва сорго, яке зменшено у Судані і Сполучених Штатах Америки. 

Прогноз світового виробництва кукурудзи у 2018 році знижено до 1 046 млн т. Він був переглянутий по Китаю (через скорочення посівних площ у зв'язку з переходом фермерів на вирощування прибутковіших культур) і Бразилії, де затяжна засуха може призвести до скорочення посівних площ і зменшення другого урожаю. Очікується, що це скорочення буде майже повністю компенсовано за рахунок кращих врожаїв в Україні, США і РФ.

Травневий прогноз FAO щодо виробництва рису збільшено на 0,7 млн т до 511,3 млн т, що на 1,3% вище рекордного обсягу 2017 року. Це обумовлено покращенням перспектив на врожай у Індії. 

У новій доповіді FAO наводяться останні прогнози по споживанню зернових культур, яке, як очікується, досягне рекордно високого рівня в наступному році. Загальний обсяг споживання зернових у 2018-2019 році досягне рекордного рівня 2 646 млн тонн, что на 1,2% більше порівняно з 2017-2018 роком. 

Читайте також: В АМПУ розповіли про найперспективніші інвестпроекти в портах України

Прогноз за світовими запасами зернових на кінець сезонів у 2019 році був переглянутий у бік підвищення на 5% у травні до 772 мільйонів т, причому більша частина цього перегляду відображає істотне підвищення історичних оцінок запасів кукурудзи в Китаї. Однак, незважаючи на щомісячне зростання, світові запаси зернових знизяться на 5,4% порівняно з рівнем відкриття сезонів.

Нові оцінки вказують на відносно високе співвідношення рівня світових запасів зернових до споживання в 28,5%, хоча це трохи нижче в порівнянні з сезоном 2017/18 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-