IKEA відмовиться від одноразових пластикових товарів до 2020 року

IKEA відмовиться від одноразових пластикових товарів до 2020 року

Укрінформ
Найбільший у світі продавець меблів і товарів для дому IKEA повністю відмовиться до 2020 року від використання одноразових пластикових товарів у магазинах і ресторанах. 

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на речника компанії. 

"IKEA поступово, до 2020 року, відмовиться від використання одноразових пластикових товарів у магазинах і ресторанах на тлі зростання стурбованості через ефекти пластика на навколишнє середовище", - йдеться у повідомленні.

В компанії зазначили, що йдеться про відмову від одноразових пластикових трубочок, тарілок, стаканів, пакетів, а також тарілок і стаканів з картону, які покриті пластиком. Під час цього процесу вказані вироби будуть замінені, де можливо, альтернативними варіантами.

Зазначається, що IKEA вже націлена, аби відмовитися від пластику, який виготовлений з нафти, і очікує, що до 2020 року всі пластикові товари будуть виготовлені з переробленого матеріалу. 

Читайте також: Нафта торгується різноспрямовано на тлі затримок поставок з Венесуели

Як повідомлялося, Єврокомісія планує заборонити низку одноразових виробів з пластику і фактично штрафувати країни-члени Євросоюзу за пластикове сміття, яке не підлягає вторинній переробці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-