МВФ відреагував на відставку Данилюка

МВФ відреагував на відставку Данилюка

Укрінформ
В умовах відставки міністра фінансів Олександра Данилюка МВФ наголосив на важливості для України зберігти провідну роль Міністерства фінансів у формуванні фіскальної політики.

Такий коментар озвучив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні директор прес-офісу Фонду Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не коментуємо кадрових питань відносно окремих персоналій, але ми висловлювали занепокоєння щодо можливих змін інституційної ролі Міністерства фінансів (України – ред.)", - зауважив офіційний представник Фонду.

Водночас, він підкреслив: "На наш погляд, Міністерство фінансів повинно зберігати свою провідну й вирішальну роль у (формуванні – ред.) фіскальної політики".

Райс також нагадав, що Олександр Данилюк як міністр фінансів України брав безпосередню участь у переговорах з Міжнародним валютним фондом та був "твердим прихильником реформ".

Читайте також: Данилюк сподівається, що новий глава Мінфіну не буде політично заангажованим

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер підтримала урядовий проект постанови про звільнення Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

За це рішення проголосували 254 народні депутати. Сам же Данилюк заявив про політичний тиск на нього, а також розкритикував процес реформ у Державній фіскальній службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-