Данилюк сподівається, що новий глава Мінфіну не буде політично заангажованим

Данилюк сподівається, що новий глава Мінфіну не буде політично заангажованим

Укрінформ
Звільнений міністр фінансів Олександр Данилюк вважає, що фінансова система має бути повністю незалежною від виборчого процесу, і сподівається, що новий глава відомства дотримуватиметься саме цього курсу.

Про це він сказав журналістам після голосування у Раді за його звільнення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що політика має бути чесною, там не має бути корупції. Фінансова система має бути повністю незалежною від виборчого процесу, це було для мене моїм принципом, і я дуже сподіваюсь, що той, хто прийде на моє місце, буде продовжувати цю лінію. Найгірше, що може зараз статись, - це якщо буде політична фігура дуже лояльна до будь-кого, і тоді Міністерство фінансів і структури, які знаходяться в (сфері - ред.) координації Міністерства фінансів, просто будуть використовуватись для того, щоб рухатись у передвиборчій програмі", - наголосив Данилюк.

Як повідомлялося, у четвер Верховна Рада проголосувала за відставку Данилюка. Раніше Данилюк стверджував, що протягом року на нього чиниться тиск, зокрема, від нього вимагають підтримати програму "Субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів», що, за його словами, означає "роздачу грошей на проекти депутатів-мажоритарників".

Читайте також: Данилюк так і не зрозумів причин відставки - Прем'єр

У Верховній Раді у середу був зареєстрований проект постанови Кабінету міністрів № 8433 про звільнення Данилюка з посади міністра фінансів. Раніше, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив прем'єра призначити йому п'ятого заступника - Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Як повідомляв Укрінформ, виконання обов'язків міністра фінансів України покладено на першого заступника міністра Оксану Маркарову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-