Данилюк так і не зрозумів причин відставки - Прем'єр

Данилюк так і не зрозумів причин відставки - Прем'єр

Укрінформ
У Міністерстві фінансів є сильна команда, яка зможе ефективно працювати без міністра Олександра Данилюка.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у Верховній Раді, яка розглядала його подання про звільнення Данилюка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Там сильна команда (у Міністерстві фінансів - ред.). Ми будемо нормально та якісно працювати, і Україна стане сильнішою. У нас є плани і ми їх реалізуємо. А міністра дуже шкода, що він навіть не зрозумів причин мого подання до українського парламенту. Всі винні, тільки не він, але, на превеликий жаль, це не так, і в цієї позиції немає майбутнього», - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що не зрозумів вчинок Данилюка на засіданні уряду 23 травня

«Це вам підтвердять усі міністри, які були присутні. Більше того, коли я після цієї наради в уряді полетів до Брюсселя вести важливі перемовини, мене зустрічав лист міністра фінансів, який для мене взагалі незрозумілий і, на мій погляд, навіть неадекватний. Я запросив міністра і сказав йому, що проти держави діяти неможливо, і дав йому два тижні, щоб він виправив цю ситуацію і об'єктивно підійшов до інформування наших міжнародних партнерів», - розповів Гройсман.

Читайте також: Кабмін призначив виконувача обов’язків глави Мінфіну

Як повідомлялося, Верховна Рада звільнила Олександра Данилюка з посади міністра фінансів.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 254 депутатів.

Як відомо, у середу, 23 травня, на закритій частині засідання Кабміну у Данилюка виникла суперечка з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом. Причиною стало те, що Данилюк попросив прем'єра призначити йому п'ятого заступника - Яну Бугрімову, але той сказав, що це не на часі. Після чого Данилюк залишив залу засідань. Згодом у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр фінансів може незабаром залишити свою посаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-