Профспілка Укрспирту просить владу розблокувати роботу підприємства

Профспілка Укрспирту просить владу розблокувати роботу підприємства

Укрінформ
Профспілка ДП “Укрспирт” просить вище керівництво держави втрутитися у ситуацію, допомогти розблокувати арештовані рахунки підприємства та відновити його роботу в штатному режимі. 

Текст звернення керівництво профспілки Укрспирту озвучило на прес-конференції в Укрінформі 7 червня. 

“Просимо керівництво держави негайно втрутитися у ситуацію, що склалася навколо Укрспирту. Через заблоковані рахунки летять шкереберть договірні зобов'язання з контрагентами та міжнародними партнерами, не виконуються зобов'язання щодо сплати податків, виплати зарплати, оздоровлення працівників та дітей. Це не державницька позиція, а гра за якимось сценарієм, написаним невідомо ким”, - зауважив голова профспілки працівників АПК в ДП "Укрспирт” Віталій Сосницький. 

Профспілка висловила обурення тим, що блокування Укрспирту відбувається у період розвитку підприємства, модернізації та виведення зі збиткової на прибуткову діяльність, тоді як штрафні санкції стосуються періоду роботи за 2012-2014 роки. 

“Є інші способи стягнення штрафних санкцій, ніж зупинка роботи підприємства, наприклад, реструктуризація. Ми готові сприяти, надати усі необхідні документи, забезпечити доступ на підприємство”, - зазначає Сосницький. 

Читайте також: Укрспирт оскаржує в суді арешт рахунків підприємства

Керівництво профспілки продемонструвало журналістам  довідку з ДФС, що ДП “Укрспирт” станом на 31 травня 2018 року не має жодної заборгованості з податків, зборів та платежів. Однак Державна виконавча служба намагається стягнути з підприємства 186,7 млн грн. Ця сума перевищує навіть вартість активів Укрспирту.

Як зазначили учасники прес-конференції, представники ДФС 6 червня у трьох підрозділах підприємства - місцях провадження діяльності (Воютицькому, Ковалівському та Новоборовицькому) намагалися вилучити спирт, що знаходився на відповідальному зберіганні і був зарезервований під експортні контракти ДП “Укрспирт” із Туреччиною. На підприємстві вважають дії працівників ДФС необгрунтованими та упередженими, такими, що можуть призвести до призупинення надходжень до державного і місцевих бюджетів, втрати робочих місць, негативних наслідків для спиртової галузі в цілому.

За повідомленням представників профспілки, ДП “Укрспирт” 5 червня 2018 року звернулося до Верховного суду із заявою, в якій просить зупинити виконавче провадження про стягнення штрафних санкцій з підприємства. 

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2018 року державний виконавець виніс постанову про арешт коштів боржника, якою накладено арешт на всі банківські рахунки ДП «Укрспирт».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-