Укрспирт оскаржує в суді арешт рахунків підприємства

Укрспирт оскаржує в суді арешт рахунків підприємства

Укрінформ
На усі банківські рахунки держпідприємства «Укрспирт» накладено арешт. Виконавча служба намагається стягнути штрафи, сума яких більша за залишкову вартість активів підприємства. 

Про це повідомляє прес-служба ДП «Укрспирт».

«ДП «Укрспирт» станом на 31.05.2018 не має жодної заборгованості з податків, зборів, платежів. При відсутності заборгованості вживаються заходи щодо стягнення з підприємства 186,7 млн грн», - йдеться у повідомленні. 

При цьому залишкова вартість активів підприємства, як уточнили у прес-службі Укрспирту, становить 135 млн грн. 

Як зазначається у повідомленні, накладені на підприємство стягнення зумовлені  неузгодженими податковими нарахуваннями 2012-2014 років, за які жодний посадовець не поніс відповідальності. 

«Чиновниками державних органів було подано до Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби дублікат виконавчого листа по справі №   810/549/15 з метою стягнення штрафних санкцій у критичній для ДП «Укрспирт» сумі, незважаючи на неузгодженість податкового зобов’язання по рішенням про застосування фінансових санкцій за № 000291 та №000292 від 11.09.2014 року на загальну суму 186 956 800,16 грн, коли лише завдяки бюрократичним процедурам спір не може бути оперативно вирішений», - йдеться у повідомленні. 

За повідомленням Укрспирту, 24 травня 2018 року державний виконавець ухвалив Постанову про арешт коштів боржника, якою накладено арешт на всі банківські рахунки ДП «Укрспирт». Підприємство зазначає, що накази про стягнення були прийняті до впровадження попри рішення Вищого адміністративного Суду, які скасували рішення про здійснення стягнення.

«Накладенням арешту на майно державного підприємства відкрито прямий шлях до банкрутства ДП «Укрспирт», адже погасити нараховану фіскальною службою неузгоджену суму штрафних санкцій є неможливим. Як наслідок – буде повністю знищено спиртову галузь країни, що призведе до невідворотних негативних наслідків: відсутність надходжень до державного бюджету зі сплати акцизного податку та інших обов’язкових платежів», - йдеться у повідомленні Укрспирту. 

Читайте також: У Фонді держмайна наразі не розглядають Укрспирт як потенційний актив для продажу

За повідомленням прес-служби, 31 травня підприємство звернулося із позовом до Київського окружного адміністративного суду з вимогами скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження. 

До складу Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт» входить 41 виробничий майданчик загальною виробничою потужністю понад 30 мільйонів декалітрів на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-