У Фонді держмайна наразі не розглядають Укрспирт як потенційний актив для продажу

У Фонді держмайна наразі не розглядають Укрспирт як потенційний актив для продажу

Укрінформ
У Фонді державного майна вважають, що Кабінет міністрів має визначити невеликий перелік тих підприємств, які повинні залишитися в держвласності, а всі інші мають піти під приватизацію.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

«Давайте ухвалимо рішення, які підприємства повинні точно залишитися в держвласності. Відповідно, решта може підлягати продажу. Думаю, Кабінет міністрів має визначити, на мій погляд, невеликий перелік тих підприємств, які забезпечують безпеку в нашій країні - інфраструктурну, економічну тощо», - сказав Трубаров.

Він зазначив, що стосується "Укрспирту", то це досить знакове підприємство і представляє знакову галузь.

Читайте також: Електронні аукціони малої приватизації слід запустити не пізніше червня — Кабмін

«Напевно, одну з найбільш корумпованих галузей, які у нас існують. Чи потрібно його приватизувати? Мені самостійно важко на це питання відповісти. Чи можна його приватизувати? Можна, як і будь-який інший великий актив у нашій країні. На сьогодні "Укрспирт" знаходиться в списку об'єктів, заборонених до приватизації. І ми зараз його не розглядаємо як потенційний актив для продажу, розуміючи складнощі виведення його зі списку. Разом з керівником комітету Верховної Ради з питань економічної політики Андрієм Іванчуком ми прийняли рішення, що, можливо, разом з депутатами підготуємо новий список, який затвердить парламент. Це дозволить розблокувати нам підприємства, які ми також можемо приватизувати і показати хороший результат», - додав Трубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-