ДФС викрила механізм штучного підвищення цін на ліки імпортерами

ДФС викрила механізм штучного підвищення цін на ліки імпортерами

Укрінформ
Фахівці Офісу великих платників податків ДФС виявили чергову схему ухилення від оподаткування, яка призводить до формування від’ємного значення ПДВ та підвищення цін на фармацевтичні препарати.

Про це повідомляється на сайті Державної фіскальної служби України. 

"Великі підприємства – імпортери фармацевтики штучно підвищують ціни на лікарські препарати. Аналізуючи господарську діяльність підприємств – імпортерів фармацевтичної галузі, які користуються  пільговою ставкою оподаткування з податку на додану вартість (7%), фахівцями Офісу великих платників податків виявлено чергову схему ухилення від оподаткування", - зазначається в повідомленні.

Як з'ясували податківці, суть схеми була такою. Підприємства - імпортери фармацевтичної продукції придбавали послуги за загальною ставкою податку на додану вартість (20%). Далі формувалися витрати за рахунок проведення семінарів із працівниками аптек. Проте ці витрати оформлювались лише на папері, при цьому жоден провізор з аптечних мереж не був присутній на таких семінарах.

"Все це у подальшому призводить до формування від’ємного значення ПДВ та підвищення ціни на фармацевтичні препарати", - наголосили в ДФС.

Загальна сума витрат лише по одному підприємству - імпортеру фармацевтичної галузі за місяць перевищувала 2,0 млн грн.

Читайте також: ДФС оприлюднюватиме додатково чотири набори відкритих даних

Зазначається, що нині робота Офісу великих платників податків сконцентрована на перевірці інших підприємств – імпортерів цієї галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-