Переговори про поставки катарського газу тривають - Порошенко

Переговори про поставки катарського газу тривають - Порошенко

Укрінформ
Україна і Катар проводять переговори щодо поставок катарського скрапленого газу.

Про це наголосив Президент Петро Порошенко в інтерв‘ю катарському телебаченню Al Jazeera від 31 травня 2018 року, повідомили Укрінформу в прес-службі глави держави.

Президент наголосив, що питання диверсифікації джерел постачання газу є питанням національної безпеки: «Тому ми зараз проводимо переговори з керівництвом Катару щодо поставок катарського природного скрапленого газу. І я хочу привітати вас і сказати, що Катар може стати експортером газу до нашої держави – України. Газ може поставлятися через існуючий регазифікаційний термінал у Польщі. І Україна дійсно може отримати катарський газ. Але це тільки перший крок".

За словами Порошенка, є домовленість із катарськими партнерами запросити до співпраці "наших друзів із Туреччини".

"Ми отримали їх запевнення у можливості реалізації проекту щодо поставок катарського природного газу напряму через Туреччину, а не тільки через Польщу. Ми будемо дуже раді відкрити наші двері для катарських компаній, щоб вони прийшли на український енергетичний ринок, це було б дуже важливо. Я вважаю, що реалізація такого проекту сприяла б зміцненню енергетичної безпеки моєї країни», - підкреслив Президент.

Читайте також: Катар "дав добро" на імпорт продукції тваринництва з України

Глава держави також повідомив, що Україна експортує щороку до країн арабського світу товарів на суму 8 млрд дол. США, і тому співробітництво з арабським світом посідає важливе місце у нашій економічній стратегії та зовнішній політиці. Тому Україна прагне набути статус спостерігача в Організації Ісламського Співробітництва, зазначив Порошенко.

 "Ми користуємося повною підтримкою наших дружніх арабських країн, щоб набути статусу спостерігача у цій організації. Ми очікуємо та сподіваємося, що згодом набудемо такого членства", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-