Аграрний товарообіг між Україною та Нідерландами торік зріс на 70% - Мінагро

Аграрний товарообіг між Україною та Нідерландами торік зріс на 70% - Мінагро

Укрінформ
 Аграрний товарообіг між Україною та Нідерландами зростає. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

“За підсумками минулого року товарообіг між Україною та Нідерландами виріс на 69%, а у І кварталі 2018 року - на 21% в основному за рахунок збільшення експорту”, - йдеться у повідомленні прес-служби. 

Як зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерланди в Україні Едуардом Хуксом, у 2017 році товарообіг між Україною та Нідерландами склав майже $1,5 млрд, з яких український експорт – $1,28 млрд. 

“У порівнянні із 2016 роком постачання аграрної продукції до Нідерландів збільшилося на 80%. Серед перспективних і  стратегічно важливих напрямків  співпраці на найближчий період є розвиток органічного виробництва», - зазначив  Максим Мартинюк. 

Минулого року Україна, як розповів  перший заступник міністра, вперше експортувала до Нідерландів партію саджанців яблук, а до цього продукція садівництва лише імпортувалась з Нідерландів.

“Сьогодні українська сторона готова збільшувати постачання на нідерландський ринок продукції борошномельно-круп’яної промисловості, м’ясної продукції, натуральної та мінеральної води, меляси, залишок і відходів харчової промисловості”, - йдеться у повідомленні прес-служби. 

Читайте також: Україна у цьому маркетинговому році експортувала 35 мільйонів тонн зернових

Серед питань, які цікавили нідерландську сторону та обговорювались під час зустрічі: хід земельної реформи в Україні, підтримка фермерів та інвестиційна привабливість українського АПК.

Для активізації співпраці між двома країнами, як зазначається у повідомленні, працює українсько-нідерландська робоча група з питань сільського господарства. Серед  пріоритетних напрямків двосторонньої співпраці в АПК між двома країнами – картоплярство, молочарство, обізнаність населення щодо реалізації земельної реформи в Україні, ветеринарія та фітосанітарія, аграрна освіта дорослого населення, харчова промисловість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-