Омелян на Кабміні презентує транспортну стратегію до 2030 року

Омелян на Кабміні презентує транспортну стратегію до 2030 року

Укрінформ
Кабінет міністрів планує у середу затвердити Національну транспортну стратегію України на період до 2030 року.

Як повідомляється у порядку денному засідання, оприлюдненому на Урядовому порталі, презентуватиме її міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Уряд також має намір затвердити Державну соціальну програму „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” на період до 2021 року, яку має представити міністр соціальної політики Андрій Рева.

Читайте також: Омелян націлений на 25 нових аеропортів в Україні

Крім того, у порядку денному - затвердження Імплементаційного протоколу про порядок реалізації угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб. Цей проект постанови вноситиме на розгляд членів КМУ міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр культури Євген Нищук ініціюватиме затвердження угоди про співробітництво у сфері культури між Кабінетом міністрів України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів.

Уряд також запланував ухвалити рішення щодо підписання угоди про співпрацю між Кабінетом міністрів України та урядом Суверенного військового ордену госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти, а також, ймовірно, схвалить проект листа уряду України до Фонду капітального розвитку Організації Об'єднаних Націй щодо членства у Партнерстві з розвитку електронних платежів (Better Than Cash Alliance).

Міністри також приділять увагу плану заходів щодо реалізації Концепції оптимізації системи центральних органів виконавчої влади, а також затвердять план державних статистичних спостережень на 2018 рік.

У порядку денному є і ряд законопроектів, які необхідно погодити перед тим, як направляти їх на розгляд Верховної Ради. Йдеться про проект закону „Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб”, а також „Про ратифікацію угоди між урядом України та урядом Фінляндської Республіки про реалізацію проекту „Фінська підтримка реформи української школи”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-