Японці проведуть додаткове дослідження щодо будівництва мосту у Миколаєві

Японці проведуть додаткове дослідження щодо будівництва мосту у Миколаєві

Укрінформ
Японська компанія JICA проведе додаткове дослідження для проекту будівництва мосту через Південний Буг у Миколаєві.

Про це повідомили у прес-службі міської ради. 

«29 травня Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з представниками місії компанії JICA щодо реалізації проекту будівництва мосту через Південний Буг. Компанія планує провести додаткове дослідження для оновлення техніко-економічного обгрунтування проекту будівництва Миколаївського мосту за підсумками дослідження «Огляд даних про логістику та транспортну систему на півдні України», - йдеться у повідомленні.

Старший технічний радник JICA Кендзіро Торії повідомив, що основна мета проекту – знизити вантажопотік, який проходить через місто Миколаїв, а також розширити експорт вздовж Чорного моря. Найближчим часом пройдуть перемовини з Укравтодором, крім того, планується здійснити додаткові дослідження.

Він нагадав, що у 2003 році було розроблено техніко-економічне обгрунтування проекту, у 2011 – здійснено попереднє дослідження, у 2017 році зібрано інформацію про логістику та транспортні системи, а поточного року планується провести додаткове дослідження.

Проводити додаткове дослідження у Миколаєві буде консалтингова компанія, яка отримала замовлення від JICA та є однією з найбільших компаній в Японії, що займаються будівництвом великогабаритних мостів. Головний консультант компанії Макото Ітої розповів, що попередні результати дослідження будуть готові вже у кінці серпня, а остаточні результати будуть представлені у грудні.

"За японськими стандартами, термін експлуатації мосту має бути сто років. Щоб досягнути такого результату, ми використовуватимемо новітні японські технології, будемо радитися з компетентними фахівцями. Миколаївський міст має допомогти зменшити затори на дорогах. Якщо буде збудований об’їзний шлях, навколо нього треба створити інфраструктуру, яка сприятиме економічному розвитку регіону. Це ми також передбачаємо при розробці проекту", - зазначив Макото.

Читайте також: "Зелені" проекти в Україні зацікавили японську корпорацію «Марубені»

Сторони обговорили ймовірні варіанти розташування мосту, а також можливість організувати платний проїзд цим переходом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-