Україна експортує в Ізраїль майже у п'ять разів більше, ніж імпортує звідти

Україна експортує в Ізраїль майже у п'ять разів більше, ніж імпортує звідти

Укрінформ
Обсяг експорту Україною своїх товарів в Ізраїль у доларовому еквіваленті майже у п'ять разів перевищує обсяг ізраїльського експорту в Україну.

Про це поінформував у середу в Херсоні у виступі на бізнес-семінарі "Розвиток регіонального співробітництва між Ізраїлем та Україною в аграрній галузі", організованому за підтримки департаменту агропромислового розвитку Херсонської облдержадміністрації та Асоціації сприяння розвитку і співробітництву "Ізраїль – Україна, та країни СНД", президент цієї асоціації Леон Табаков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із майже мільярда доларів (річного товарообороту торгівлі України та Ізраїлю - ред.) 772 млн доларів - це експорт з України. І всього 167 млн доларів - це експорт Ізраїлю. Тобто, майже у 5 разів більше ваш експорт ніж наш експорт", - розповів Табаков.

Читайте також: Україна експортує в Ізраїль переважно зернові - експерт

Він зазначив, що таке переважання експорту над імпортом, здавалось би, добре для України. Проте значна частина коштів, які Україна отримує від торгівлі з Ізраїлем, і зокрема, продукцією сільського господарства, що складає основну частину українського експорту до Ізраїлю, потім не витрачається на подальший розвиток аграрного потенціалу України, а йде зовсім на інші цілі, акцентував президент Асоціації сприяння розвитку і співробітництва "Ізраїль – Україна, та країни СНД".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-