На Миколаївщині розраховують на $1,5 мільярда іноземних інвестицій

На Миколаївщині розраховують на $1,5 мільярда іноземних інвестицій

Укрінформ
Меморандум між місцевою владою та іноземними компаніями, який має принести в регіон 1,5 мільярда доларів інвестиції та створити 300 робочих місць, підписано у Миколаєві.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА. 

«Меморандум про співробітництво між Миколаївською ОДА, ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та European public limited liability company «North Sea Port» (Королівство Бельгія/ Королівство Нідерланди) підписано 22 травня. Результатом його підписання може стати створення додаткових 300 робочих місць та залучення близько 1,5 мільярда доларів інвестицій», - йдеться у повідомленні.

Метою меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на розвиток ділового співробітництва та покращення інвестиційного клімату. Крім цього, він сприятиме розширенню торгівлі між країнами з використанням можливостей державного підприємства «Ольвія» та European public limited liability company «North Sea Port» (Королівство Бельгія/Королівство Нідерланди). Також меморандум сприятиме взаємному просуванню кожної зі сторін на міжнародному рівні - це стосується підтримки спеціальних заходів, зокрема ділових зустрічей, семінарів, конференцій, «круглих столів», форумів.

Читайте також: Ринок на $50 мільярдів: Зубко очікує інвестицій в комунальні підприємства

За словами керівника ДП «СК «Ольвія» Руслана Олейника, іноземна делегація вже познайомилася з портом, їй також презентовано проекти, які тут розробляються. Наразі є 8 проектів загальною вартістю 1,5 млрд доларів. «Сумарно всі проекти зможуть збільшити вантажну базу порту «Ольвія» до 30 млн тонн», - сказав керівник порту. 

Крім цього, буде створено додатково 300 робочих місць до вже 650 існуючих, без врахування суміжних галузей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-