Ринок на $50 мільярдів: Зубко очікує інвестицій в комунальні підприємства

Ринок на $50 мільярдів: Зубко очікує інвестицій в комунальні підприємства

Укрінформ
Ринок модернізації комунальних підприємств та проектів енергоефективності становить  близько 50 млрд доларів США, що може бути привабливим для європейських партнерів.

Про це на форумі “Зовнішньоінвестиційна програма ЄС” заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Вчора парламент проголосував за захист інвестиційних складових наших партнерів, які сьогодні інвестують у комунальні підприємства, водопостачання, теплопостачання. І практично з ЄБРР ми відпрацювали маршрутну карту для того, щоб прийняти цей важливий закон. 50 млрд доларів — ринок, який сьогодні є по модернізації комунальних підприємств, по енергоефективності. Чому не інвестувати там, де буде працювати ринок газу, ринок електроенергії і маржинальність дозволяє за 2-5 років повертати інвестиції?”, - сказав він. 

Зубко наголосив, що нові інвестиційні можливості України сьогодні розкриваються через ключові реформи – енергоефективність та децентралізацію. “Європейські інвестиційні плани можуть бути пов’язані саме з цими реформами. Інвестори і бізнес зацікавлені у підсиленні кадрового потенціалу країни. І ми готові співпрацювати в цьому напрямку для зміцнення комунікації між місцевим самоврядуванням, урядом і бізнесом”, — сказав він.

Читайте також: Зубко розповів як економіці України зрости щонайменше на 1%

Окремо урядовець наголосив на децентралізації, яка є “ментальною реформою для України, і наближає систему менеджменту до європейських країн”.

“Вже сьогодні в країні завдяки реформі працює 730 управлінських команд, які готові залучати інвестиції. Але з іншого боку, найбільш актуальною загрозою на сьогодні є втрата трудового ресурсу. І тому реформа децентралізації, яка змінює якість життя українців, послуг, інфраструктури є дуже важливою. Вона дозволить залучити бізнес, інвестиції до розвитку громад, а отже втримати людський ресурс”, — наголосив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-