В Україні з'явився Клуб стратегічних партнерів плодоовочевого ринку

В Україні з'явився Клуб стратегічних партнерів плодоовочевого ринку

Укрінформ
Його 22 травня у Києві презентували організатори - компанія Syngenta та проект USAID (Підтримка агросільрозвитку).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Результатом роботи клубу має стати зміцнення взаємодії між виробниками, переробниками та продавцями плодоовочевої продукції, наповнення українського ринку овочами та фруктами вітчизняного виробництва, покращення якості, розробка і впровадження стандартизації та сертифікації продукції, а за рахунок цього - збільшення експорту», - розповів керівник з маркетингу компанії Syngenta Микола Довгаль.

За його словами, загальна площа промислового вирощування овочів в Україні за останні 5 років зменшилася майже на 20% (із 202 до 167 тис. га). Саме робота створеного клубу, на думку засновників, має вплинути на просування українських плодів і овочів на внутрішньому та зовнішньому ринках. 

Розвитку плодоовочевого ринку в Україні, на думку учасників клубу стратегічних партнерів, заважає нестабільність попиту, недосконалість контрактних форм продажів, дефіцит професійного маркетингу, низька екологічна безпека продукції та недостатньо хороша її якість. 

Читайте також: Україна у цьому маркетинговому році експортувала 35 мільйонів тонн зернових

За світовими тенденціями найінтенсивніше, як зазначив Микола Довгаль, розвивається сегмент створення доданої вартості продукції, тобто перепродаж. Потенціал для розвитку українського плодоовочевого ринку експерт вбачає у довготривалому співробітництві його учасників та підвищенні професійних компетенцій. Саме клуб стратегічних партнерів здійснюватиме навчання та консультування учасників, сприятиме обміну досвідом та контактами.   

Як повідомляв Укрінформ, в Україні, за даними Держспоживслужби, існує дефіцит обладнання для визначення рівня вмісту нітратів і нітритів у овочах та фруктах. Робити це можуть тільки фахівці на спеціальній каліброваній, перевіреній апаратурі відповідно до спеціальних методик. Однак використовується багато незареєстрованих побутових апаратів, які не проходять жодних перевірок. Тому не відомо, чи коректно такі апарати визначають вміст нітратів та нітритів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-