Український експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 22%

Український експорт до ЄС у першому кварталі зріс на 22%

Укрінформ
Темпи зростання українського експорту в країни Європейського союзу у першому кварталі поточного року збільшилися на 22 відсотки.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на урочистих заходах у Вінниці з нагоди святкування Дня Європи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі відкрила двері в Європу для українських виробників. У 2017 році темпи зростання українського експорту в Європу становили майже 30 відсотків. За перший квартал цього року - ще 22 відсотки", - сказав Порошенко.

Читайте також: Експорт товарів з України у першому кварталі зріс на понад 10% - МЕРТ

У цьому контексті він нагадав, як дехто лякав, що коли країна-агресор Росія закриє свої ринки для українських виробників, Україна стане на коліна, а потім розколеться.

"Сьогодні обсяг постачання товарів у Польщу майже дорівнює Росії. Ми рішуче повертаємося в Європу, до європейської родини народів, бо Україна завжди там була", - наголосив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман беруть участь у святкуванні Дня Європи у Вінниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-