В Україні планують впроваджувати об'єкти

В Україні планують впроваджувати об'єкти "зеленої" енергетики через аукціони

Укрінформ
У Держенергоефективності пропонують проводити аукціони для відбору проектів сонячних електростанцій потужністю понад 20 МВт та вітроелектростанцій із потужністю понад 30 МВт.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Держенергоефективності із посиланням на голову відомства Сергія Савчука. 

«Поетапне впровадження ефективної системи аукціонів дасть можливість зменшити вартість виробництва енергії з відновлюваних джерел та підвищити конкурентоспроможність бізнесу у цій сфері», - прокоментував Савчук.

До участі в аукціоні пропонуються проекти із встановлення сонячних станцій потужністю від 20 МВт та вітроелектростанцій потужністю від 30 МВт. 

Передбачається, що переможець аукціону матиме змогу продавати «чисту» електроенергію протягом 20 років.

«На нашу думку, такі реформи потребують заснування Міжвідомчого координаційного центру проведення аукціонів, який розроблятиме правила та план-графік проведення аукціонів, контракти для учасників», - зазначив Савчук.

Читайте також: Савчук розповів мерам міст про ефект від ЕСКО-контрактів

До роботи Центру передбачається долучити представників профільних органів влади, ДП «Енергоринок», НЕК «Укренерго», міжнародних організацій та асоціацій. 

«Разом із введенням аукціонів, ми вважаємо за необхідне продовжити роботу «зелених» тарифів. При цьому, враховуючи падіння вартості СЕС та необхідність збалансування енергосистеми, ми передбачаємо планову оптимізацію «зелених» тарифів на різні види генерації «чистої» енергії із 2020 року», - додав Савчук.

Як зазначається, Держенергоефективності для розробки концепції проведення аукціонів проаналізувало практику запровадження аукціонів у країнах Євросоюзу та світу, пропозиції народних депутатів України, асоціацій у сфері відновлюваної енергетики, міжнародних фінансових установ, девелоперів та інших зацікавлених сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-