Савчук розповів мерам міст про ефект від ЕСКО-контрактів

Савчук розповів мерам міст про ефект від ЕСКО-контрактів

Укрінформ
В Україні з 2016 року укладено 158 ЕСКО-договорів на загальну суму понад 125 млн грн.

Про це на відкритті семінару для мерів міст сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук, повідомляє прес-служба Держенергоефективності.

"За результатами оновленого ЕСКО-законодавства, із 2016 р. в країні вже укладено 158 ЕСКО-договорів на загальну суму понад 125 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами Савчука, агентство готове всіляко сприяти місцевій владі у напрямку укладання ЕСКО-контрактів. 

"Спільними зусиллями ми сформували та оновлюємо базу потенційних ЕСКО-об’єктів, що вже налічує понад 12 тис. державних установ та 2 тис. об’єктів органів влади", - пояснив Савчук.

Читайте також: ЕСКО-проекти дозволять економити 1 млрд кубометрів газу щороку - Савчук

ЕСКО-контракти - це механізм, що дозволяє звичайному споживачу ресурсів значно скоротити витрати на енергоресурси та модернізувати енергообладнання без значних інвестицій зі свого боку. Енергосервісний договір передбачає здійснення енергосервісними (ЕСКО) компаніями енергоефективних проектів - оновлення системи опалення, освітлення, утеплення будівель тощо, - за кредитні кошти інвестора (у ролі якого можуть виступати міжнародні фінансові інституції), зменшення плати за енергоносії не менше ніж на 20%, і погашення отриманої позики за рахунок економії витрат на енергоресурси (за обов’язкової умови, що тариф для споживачів залишається незмінним).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-