ЄС підходить до нового етапу інвестування в Україні - Вагнер

ЄС підходить до нового етапу інвестування в Україні - Вагнер

Укрінформ
Європейський Союз досі спрямовував кошти переважно на підтримку реформ в Україні, а тепер підходить до нового етапу інвестування - в людей та інфраструктуру.  

Про це заявив керівник Групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер на форумі “Зовнішньо-інвестиційна програма ЄС” у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З бюджету ЄС щороку виділялося для України близько 200 млн євро. Враховуючи ситуацію в Україні, ці гроші в останні роки інвестувалися в проекти реформ, ми підтримували цими коштами уряд у проведенні реформ - децентралізація, адміністративна реформа, реформа держуправління, судова, поліцейська, антикорупційна реформа тощо. Частина з цих 200 млн у минулому використовувалася також як такий собі фінансовий інструмент, щоб залучити більше інвестицій... Оскільки все більше реформ просуваються вперед, то потреба у їх фінансуванні знижується, і ми підходимо зараз до нового етапу інвестування — інвестицій в людей та в інфраструктуру”, - сказав Вагнер.

Він висловив сподівання, що в наступні роки значну частину з цих 200 млн євро можна буде залучати у ці інвестиційні проекти.

Читайте також: Вагнер про Nord Stream 2: Єврокомісія намагається зберегти інтереси України

Водночас представник Єврокомісії вказав на необхідність поліпшувати бізнес-середовище і вдосконалювати "здатність освоєння". Крім того, потрібна інституція для керування такими проектами.

"Для залучення іноземних приватних інвестицій в Україну бізнес-середовище має значно поліпшитися. План зовнішніх інвестицій ЄС в Україні - це підтримка цього процесу з боку державних інвестицій за умови, що Україна залишатиметься на шляху реформ", -  зазначив Вагнер.

За його словами, ЄС намагається “більш ефективно та винахідливо” використовувати наявні ресурси, поєднуючи фінансові інструменти, технічну допомогу та політичні рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-