Кредитні спілки житимуть по-старому: Рада провалила законопроект

Кредитні спілки житимуть по-старому: Рада провалила законопроект

Укрінформ
Верховна Рада відхилила нову редакцію закону «Про кредитні спілки», якою вдосконалюються організаційні, правові та економічні засади їх створення та діяльності.

Депутати не підтримали ухвалення відповідного законопроекту №6405 в першому читанні, а також направлення його на доопрацювання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Таким чином, законопроект вважається відхиленим.

Як зазначається у пояснювальній записці, законопроект  «покликаний забезпечити єдине розуміння підходів до принципів діяльності кредитної спілки, удосконалення і розширення напрямів її господарської діяльності, забезпечення прозорості та стабільності ринку взаємного кредитування».

Законопроектом передбачалось, що пайовий капітал кредитної спілки формується за рахунок обов’язкових та додаткових пайових членських внесків членів кредитної спілки.

Читайте також: Дозволено все, що не заборонено: закон про валюту пройшов перше читання

Окрім того, пропонувалось встановити, що мінімальний розмір статутного капіталу кооперативного банку не може бути менше 60 мільйонів гривень. Згідно з вимогами закону «Про банки і банківську діяльність» мінімальний розмір статутного капіталу на момент державної реєстрації юридичної особи, яка має намір здійснювати банківську діяльність, не може бути менше 500 мільйонів гривень. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-