Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів

Нафта дешевшає на тлі даних про зростання запасів

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у середу після виходу даних Американського інституту нафти (API) про несподіване зростання запасів цієї сировини у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,31%, до 78,19 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,28%, до 71,11 долара за барель.

За даними API, за робочий тиждень, що закінчився 11 травня, запаси нафти у США зросли на 4,854 мільйона барелів. При цьому аналітики очікували зниження запасів на 763 тисячі барелів. У попередній тиждень показник знизився на 1,85 мільйона барелів, за даними тієї ж організації.

Тим часом запаси бензину знизилися на 3,4 мільйона барелів (проти очікувань зниження на 1,42 мільйона), дистилятів - на 768 тисяч барелів (очікували зниження запасів на 2,2 мільйона барелів). Запаси нафти на найбільшому у країні терміналі у Кушингу (Cushing) збільшилися на 62 тисячі барелів.

Читайте також: Нафтогаз готовий до холодів - у сховищах 8,6 мільярда кубів блакитного палива

Офіційні дані про запаси нафти у країні, від міністерства енергетики США, будуть опубліковані пізніше у середу. "Ми очікуємо, що дані міненерго дадуть "ведмежий" стимул цінам, враховуючи зростання кількості бурових установок і рівня видобутку у США", - цитує агентство Рейтер аналітиків сінгапурської брокерської компанії Phillip Futures.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 78,22 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,03 долара за барель, що на 40 центів нижче за рівень закриття торгів ($78,43).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-