Асоціація тваринників прогнозує здорожчання м'яса

Асоціація тваринників прогнозує здорожчання м'яса

Укрінформ
Ціна на м'ясо в Україні буде продовжувати зростати, оскільки 70% у структурі виробництва складає вартість кормів. При цьому, з початку року вартість кормів зросла на третину і продовжує зростати.

Такі прогнози, що передані у розпорядження Укрінформу, дають в Асоціації тваринників України.

«Корми складають 60-70% собівартості одиниці тваринницької продукції ВРХ. Підвищення цін на них неминуче спричинить здорожчання цін на м'ясо», - зауважила Ірина Паламар, голова Асоціації тваринників України.

Так, у структурі виробництва тваринницької продукції частка кормів складає до 70%, а вже в найближчий час за прогнозами Асоціації тваринників України ціни на кормові компоненти знову подорожчають. Порівнюючи ціни першої декади квітня та другої декади травня, прогнозується наступне подорожчання кормових компонентів, що, як наслідок, вплине і на ціну на м'ясо. 

По білковій сировині, за даними асоціації, ціни можуть зрости: макуха соняшникова – на 32%, шрот соняшниковий – на 33,4%, шрот соєвий - на 18%, макуха соєва - на 17,4%. По зернових: пшениця - на 5,1%, ячмінь – на 4,2%, кукурудза – на 8%. 

Читайте також: В Україні нарощуватимуть кількість тваринницьких підприємств - експерт

Як зазначають в асоціації, ціни на кормовий концентратний мікс за підсумками перших чотирьох місяців поточного року зросли рівно на третину, тобто на 32,9%. При цьому, на соняшниковий шрот ціни підскочили на 80,2%. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-