В Україні нарощуватимуть кількість тваринницьких підприємств - експерт

В Україні нарощуватимуть кількість тваринницьких підприємств - експерт

Укрінформ
Кількість сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції, протягом останніх трьох років системно скорочується. За 2 роки в країні зникло 918 тваринницьких підприємств.

Такі дані повідомляє Асоціація тваринників України (АТУ). 

"Ми бачимо, що протягом останніх трьох років в Україні згідно з офіційною статистикою є тенденція до зменшення кількості сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції. За два роки ми втратили 918 підприємств, а це 15,41%. Наразі ми ще не можемо оцінити весь 2018 рік щодо кількості підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції. Проте цього року державою передбачені дотації на сприяння будівництву та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, тому будемо сподіватися, що динаміка з кількістю підприємств буде позитивною і почне збільшуватися»", - зазначила голова АТУ Ірина Паламар.

Читайте також: Мінагро удосконалить оподаткування сільгоспкооперативів

За даними АТУ, на початок 2018 року кількість сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції, становила 5042. На початок 2017 року таких підприємств налічувало 5359. Хоча на початок 2016 року сільськогосподарських підприємств, які займаються виробництвом тваринницької продукції, ще було 5960.

У порівнянні з початком 2017 року кількість таких підприємств на початок 2018 року зменшилася на 317 (-5,92%). У порівнянні з початком 2016 року на початок 2017 року - на 601 (-10,08%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-