Данилюк переконаний, що Україна укладе із МВФ ще одну програму

Данилюк переконаний, що Україна укладе із МВФ ще одну програму

Укрінформ
Україна укладе із Міжнародним валютним фондом (МВФ) нову програму розширеного фінансування після завершення поточної.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

"Думаю, буде іще одна програма. І вже дехто каже, що зараз нам вже потрібно починати її структурувати [...] Коли я розмовляю з інвесторами, вони також очікують, що буде іще одна програма", - сказав він.

При цьому, за словами міністра, уряд поки не починатиме роботу над новою програмою, оскільки іще потрібно виконати чинну, і вже потім думати про умови наступної.

"Зараз у нас унікальна програма як за сумою, так і за умовами. Ми отримали досить велику суму грошей і вийшли на нову стадію розвитку економіки. Проте у новій програмі першим питанням буде те, що не виконано у цій програмі. Так завжди робиться. Тому давайте сфокусуємось на тому, щоб зараз виконати свої зобов'язання", - пояснив Данилюк.

Читайте також: Україна перевела МВФ $368 мільйонів

Як повідомлялося, Нацбанк прогнозує виділення чергового кредитного траншу МВФ (близько $ 1,9 млрд) лише у другому півріччі 2018 року. При цьому міжнародне рейтингове агентство Fitch очікує отримання Україною наступного траншу у третьому кварталі 2018 року.

Міжнародний валютний фонд висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу. Так, Київ має створити антикорупційний суд і врегулювати питання із цінами на газ. Також вимогами були вже ухвалені пенсійна реформа та закон про приватизацію.

Поточний меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна має проводити у рамках програми EFF, Україна і МВФ підписали у березні 2015 року.

Всього програмою передбачено отримання Україною близько $17 млрд із першим траншем у $5 млрд. Україна змогла отримати із невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку із невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну у квітні 2016 роки переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише у середині вересня, четвертий - 3 квітня 2017 року. Наступний транш від МВФ складе близько $1,9 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-