Німецький міністр економіки обіцяє Україні тісну співпрацю

Німецький міністр економіки обіцяє Україні тісну співпрацю

Укрінформ
Міністр економіки та енергетики ФРН Петер Альтмайєр готовий тісно взаємодіяти з українською владою заради поліпшення економічної ситуації в Україні.

Про це він сказав у коментарі кореспондентові Укрінформу напередодні свого візиту до Києва.

"Ми будемо дуже тісно співпрацювати з тим, щоб покращити ситуацію в Україні", - сказав Альтмайєр.

Глава Мінекономіки зазначив, що провів в Ахені "дуже гарні переговори з представниками українського уряду, з Президентом України, з міністром закордонних справ", і ці переговори будуть продовжені у Києві.

Читайте також: Посол Мельник каже, що Німеччина підтримає український транзит у Європі

Як повідомлялося, в Аахені, де 9-10 травня проходили заходи в рамках нагородження премією Карла Великого президента Франції Еммануеля Макрона, була присутня українська делегація на чолі з Порошенком, у складі якої був, зокрема, і голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Альтмайєр має намір відвідати Київ і Москву 13-14 травня. В українській столиці плануються переговори з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і главою Міненерго Ігорем Насаликом.

Однією з головних тем стане "Північний потік–2". При цьому в німецькому уряді запевнили, що мають намір зробити все, щоб Україна не втратила свою роль одного з головних транзитерів російського газу в Європу,

Тим часом на початку травня в Німеччині розпочато будівництво ділянки спірного газопроводу "Північний потік-2".

Компанія Nord Stream 2, засновником і єдиним акціонером якої є "Газпром", має намір завершити будівництво "Північного потоку-2" до кінця 2019 року. Цим газопроводом планується поставляти з Росії у ФРН близько 55 млрд кубометрів газу на рік.

Україна, країни Балтії та Польща рішуче протестують проти будівництва "Північного потоку-2".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-