Раді пропонують

Раді пропонують "рецепт" відновлення роботи Чорноморнафтогазу

Укрінформ
Верховній Раді пропонують тимчасово, до 31 грудня 2019 року, дозволити зняття арештів та заборон відчуження майна Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

Відповідний законопроект №8338 внесла представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко.

Законопроектом пропонується доповнити прикінцеві та перехідні положення закону "Про виконавче провадження" новим положенням, яке передбачає, що на строк до 31 грудня 2019 року підлягають зняттю арешти та заборони відчуження майна Державного акціонерного товариства у виконавчих провадженнях, крім виплат його працівникам.

Окрім того, проектом пропонується внести зміни до перехідних і прикінцевих положень закону "Про трубопровідний транспорт". Проектом пропонується встановити, що на період тимчасової окупації України ДАТ "Чорноморнафтогаз" відкриває поточний рахунок із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків із забезпечення виробничої, інвестиційної діяльності, діяльності щодо захисту майнових прав та законних інтересів у судах, а також для погашення заборгованості за договорами, укладеними до початку тимчасової окупації, і заборгованості перед бюджетом.

Такий рахунок згідно законопроекту відкриватиметься в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом міністрів України за пропозицією Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Пропонується передбачити, що на кошти такого рахунку із спеціальним режимом використання не може бути звернено стягнення за зобов'язаннями Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз".

"На кошти, що обліковуються за цими рахунками, не накладається арешт, а операції за цими рахунками не підлягають зупиненню", - йдеться в законопроекті.

У пояснювальній записці законопроекту зазначається, що станом на травень 2018 року "Чорноморнафтогаз" має лише три цінних активи, які знаходяться не на тимчасово окупованій території Криму та міста Севастополя. Зокрема, мова йде про стрілкове газове родовище у Херсонській області, краново-монтажне судно "Титан-2", яке знаходиться у Мексиці та судно забезпечення "Атрек", що знаходиться у Бразилії.

Читайте також: Рада ухвалила пропозиції Президента щодо стабілізації на "Чорноморнафтогазі"

Окрім того зазначається, що станом на початок 2014 року товариство було одним з найбільших підприємств ПЕК, яке забезпечувало розробку шельфу Чорного та Азовського морів та видобувало близько 2 млрд куб.м природного газу. 100% акцій Товариства знаходяться в статутному капіталі НАК "Нафтогаз України", яке є його єдиним акціонером.

Однак, 17 березня 2014 року нелегітимною Верховною Радою Криму прийнято постанову, якою "встановлено", що все рухове і нерухоме майно Товариства є власністю "Республіки Крим".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-