Золотовалютні резерви у квітні зросли на 1,3% - НБУ

Золотовалютні резерви у квітні зросли на 1,3% - НБУ

Укрінформ
Міжнародні резерви України за квітень 2018 року зросли на 229 млн дол. США і на 1 травня становили 18,421 млрд дол. США.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Міжнародні резерви України зросли за квітень на 1,3% і на 1 травня 2018 року становили 18 421,1 млн дол. США (в еквіваленті), за попередніми даними", - йдеться в повідомленні.

Основним джерелом поповнення резервів протягом квітня, як і в попередні місяці, була купівля Національним банком валюти на міжбанківському ринку. Тривале перевищення пропозиції валюти над попитом на неї на міжбанківському ринку дало Національному банку можливість і надалі викуповувати надлишок валюти з ринку для нарощування резервів без протидії зміцненню обмінного курсу гривні.

За підсумками квітня Національний банк купив на міжбанківському ринку 326,7 млн дол. США. У тому числі 146,0 млн дол. США - за інтервенціями за найкращим курсом, 80,0 млн дол. США за єдиним курсом, та 100,7 млн. дол. США - на валютних аукціонах.

Читайте також: У квітні НБУ купив $226 мільйонів за допомогою функціоналу Matching

Як повідомлялось, у ІІ кварталі 2018 року Національний банк має намір купувати до 10 млн дол. США на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів.

Крім того, Національний банк продав 24,0 млн дол. США за інтервенціями у формі запиту найкращого курсу. Таким чином, чиста купівля валюти Національним банком становила 302,7 млн дол. США. Також у минулому місяці до резервів надійшло 83,6 млн євро від розміщення урядом ОВДП, деномінованих в іноземній валюті.

Водночас у квітні кошти з міжнародних резервів спрямовувалися переважно на здійснення платежів уряду з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Сума цих платежів у квітні становила 127,4 млн дол. США. У тому числі 30,8 млн дол. США було сплачено для обслуговування ОВДП, деномінованими в іноземній валюті.

Крім того, на обсяг резервів вплинули переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на суму 59,2 млн дол. США та інші операції на суму 11,3 млн дол. США.

В цілому, станом на 1 травня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,3 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і Національного банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-