У квітні НБУ купив $226 мільйонів за допомогою функціоналу Matching

У квітні НБУ купив $226 мільйонів за допомогою функціоналу Matching

Укрінформ
Національний банк України у квітні 2018 року купив 226 млн дол. США і продав 24 млн дол. США за допомогою використання нового функціоналу Matching.

Про це повідомляє прес-служба НБУ

«За підсумками першого місяця використання функціоналу Matching Національний банк через нього викупив на міжбанківському валютному ринку 226 млн дол. США і продав 24 млн дол. США. Зокрема, під час інтервенцій за найкращим курсом куплено 146 млн дол. США і продано 24 млн дол. США. Під час інтервенцій за єдиним курсом куплено 80 млн дол. США.», - йдеться в повідомленні.

Так, у квітні цього року 15 із 17 інтервенцій проходили з використанням нового функціоналу. Найбільш активно - 12 разів - проводились інтервенції за найкращим курсом, під час яких Національний банк укладав угоди за тим курсом, який банки заявили через новий функціонал. Також три рази проводилася інтервенція за єдиним курсом.

Загалом Національний банк у квітні 2018 року купив майже 327 млн дол. США і продав 24 млн дол. США.

Читайте також: НБУ планує щодня купувати на міжбанку по $10 мільйонів

Перший місяць використання функціоналу Matching показав, що найактивніший час торгів припадає на період з 10:00 до 13:00. У цей час, зазвичай, спред між заявками на купівлю і на продаж валюти становить одну - півтори копійки. Як повідомлялось, у ІІ кварталі 2018 року Національний банк заявив про намір купувати до 10 млн дол. США  на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів. Минулого тижня НБУ тричі виходив на ринок із зазначеною метою, купивши загалом 30 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-