НБУ планує щодня купувати на міжбанку по $10 мільйонів

НБУ планує щодня купувати на міжбанку по $10 мільйонів

Укрінформ
Національний банк у квітні-червні 2018 року має намір купувати до $10 млн на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"З метою підвищення прозорості монетарної політики в частині проведення інтервенцій на валютному ринку Національний банк України розпочинає щоквартальне оголошення обсягу інтервенцій з купівлі іноземної валюти для поповнення міжнародних резервів України. На ІІ квартал 2018 року такий обсяг встановлено у розмірі 10 млн дол. США на день", - йдеться у повідомленні.

Купівля такого обсягу не буде істотно впливати на ситуацію на міжбанківському ринку. В той же час, залежно від ситуації на ринку, інтервенції з купівлі можуть бути меншими або взагалі не відбуватися. При цьому, обсяги купівлі протягом дня можуть перевищувати оголошений обсяг, однак такі інтервенції проводитимуться для виконання інших завдань, передбачених Стратегією валютних інтервенцій Національного банку на 2016-2020 роки, зокрема для згладжування функціонування валютного ринку.

Як і раніше, Національний банк при проведенні інтервенцій буде мінімізувати власний вплив на процес ціноутворення на валютному ринку.

Читайте також: Стабільна гривня та резерви: Порошенко назвав головні завдання НБУ

Відповідно, по-перше, оголошений обсяг інтервенцій для поповнення міжнародних резервів буде незначним порівняно із загальним обсягом операцій на міжбанківському ринку, а по-друге, пріоритет буде надаватись тим формам інтервенцій, за якими Нацбанк не пропонує, а приймає запропоновану іншими учасниками валютного ринку ціну.

Такими формами інтервенції, де Національний банк виступає "прайс-тейкером", є валютний аукціон та інтервенція за найкращим курсом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-