Французька Orano може взятись за переробку ядерного палива з України - Енергоатом

Французька Orano може взятись за переробку ядерного палива з України - Енергоатом

Укрінформ
Енергоатом підписав контракт з Orano на проведення оцінки можливості практичної реалізації послуг з переробки відпрацьованих паливних збірок українських реакторів типу ВВЕР-1000 на заводі Ла-Аг (Франція).

Про це інформує прес-служба Енергоатома

"Контракт, який підписали перший віце-президент – технічний директор НАЕК «Енергоатом» Олександр Шавлаков та старший виконавчий віце-президент підрозділу з переробки компанії Orano Паскаль Аубре, став новим кроком на шляху до переробки українського відпрацьованого палива на майданчику Orano в Ла-Аг", - зазначили у компанії.

Паскаль Аубре підкреслив, що цей контракт знаменує собою важливий крок для компанії Orano. "Він прокладе шлях для переробки українського відпрацьованого палива французьким сектором переробки", - акцентував старший виконавчий віце-президент. 

Читайте також: Сумські машинобудівники поставлять запчастини для АЕС

Як пояснили в Енергоатомі, після завершення експлуатації в енергетичному реакторі відпрацьоване ядерне паливо містить 96% матеріалів, що підлягають вторинній переробці, і 4% кінцевих відходів. Процес, реалізований на заводі в Ла-Аг компанії Orano, полягає у виділенні матеріалів, придатних для повторного застосування для виробництва електроенергії, з кінцевих відходів, які піддаються безпечній і надійній переробці та упаковці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-