ЄС готує для України нову програму залучення інвестицій

ЄС готує для України нову програму залучення інвестицій

Укрінформ
Європейський Союз розробляє для України нову програму залучення інвестицій під назвою контракт "Реформи заради інвестицій" (Reform Contract for Investment).

Про це йдеться у статті єврокомісара з політики сусідства та переговорів щодо розширення ЄС Йоганнеса Гана на сайті "Європейської правди"

"Українська держава та її міжнародні партнери мають самі інвестувати кошти – у розвиток приватного сектора, в інфраструктуру, в державні послуги... Наша пропозиція є такою: в рамках нового Зовнішнього інвестиційного плану ЄС цього року для України може бути зарезервовано 1,6 мільярдів гривень (50 млн євро), в тому числі для компенсації кредитування банківськими установами, і зрештою – для інвестування у реальний сектор економіки", - сказав Ган.

Він зазначив, що в масштабах України ця сума не видається аж надто великою, проте за умови розумного використання це дозволить залучити до 16 мільярдів гривень (500 млн євро) приватних інвестицій.

Читайте також: Україна та Єврокомісія почали діалог щодо обмежень на імпорт сталі

За словами єврокомісара, виділення перших 50 млн євро на цей рік відбудеться лише в разі, якщо до літніх парламентських канікул Україна зробить наступні кроки: незалежне регулювання в енергетиці і повноцінна робота членів НКРЕКП, затвердження бізнес-омбудсмена та скасування е-декларування для антикорупційних активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-