Порошенко на агрофорумі у Львові: На ринок ЄС треба йти не лише із сировиною

Порошенко на агрофорумі у Львові: На ринок ЄС треба йти не лише із сировиною

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний у важливості виходу українських аграріїв на європейський ринок не лише із сировинною продукцією, а й продукцією переробної промисловості.

Про це він заявив, виступаючи на VII Міжнародній виставці та форумі з підтримки фермерства «Agroport West Lviv 2018» під час робочої поїздки до Львівської області, повідомляє прес-служба Глави держави

“Ми маємо повернутися обличчям до фермера, бо фермер – це людина, яка годує Україну”, - сказав Порошенко.

Глава держави зауважив, що нині Україна має пріоритетний і найбільший ринок для своїх товарів – ринок Євросоюзу. За його словами, цей ринок відкрився для української продукції завдяки запровадженню поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з ЄС, яка знімає обмеження з більшості товарних позицій.

Водночас він зазначив, що важливо, щоб українці виводили на європейський ринок не просто сировину чи продукцію аграрної галузі, а й продукцію переробної промисловості.

Читайте також: Гройсман обіцяє аграріям масштабну підтримку

“Великі аграрні переробники України давно вже там (на європейському ринку – ред.) присутні: вони вміють, вони знають. Моя мета, як Президента, підтримати фермера, підтримати дрібного виробника. Щоб створити умови, коли його навчать, допоможуть, застрахують, захистять. Щоб він відчував, що держава піклується про нього”, - підкреслив Порошенко.

Президент також наголосив на важливості забезпечення доступу фермерів до фінансових і кредитних ресурсів не тільки всередині держави, а й доступу до європейських ресурсів, що, на його думку, зробить українську продукцію конкурентоздатною.

Робоча поїздка Президента до Львівської області / Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-