Мінфін підготував новий законопроект про планування бюджету на три роки

Мінфін підготував новий законопроект про планування бюджету на три роки

Укрінформ
Міністерство фінансів підготувало новий законопроект щодо запровадження середньострокового бюджетування на три роки замість того, який не набрав достатньої кількості голосів у Верховній Раді.

Про це заявив заступник міністра фінансів Сергій Марченко і інтерв'ю Delo.UA.

"На жаль, Верховна Рада в березні не змогла схвалити технічний законопроект про середньострокове бюджетне планування, який би дозволив закласти бюджетні параметри на наступні три роки. Я б сказав, що це був просто збій — в парламенті просто було критично мало депутатів. Ми недобрали голосів у коаліційних фракціях Ради, хоча документ підтримали в "Самопомочі" і в Радикальній партії. Наразі ми вже провели новий аналогічний законопроект №8175 через засідання уряду. Ми врахували всі пропозиції Бюджетного комітету і переконані, що документ підтримають у Раді. Ми зробимо все можливе, щоб він пройшов", - зазначив заступник міністра.

За словами представника Мінфіну, для запровадження середньострокового бюджетування Мінфін готується запропонувати ще два важливі законопроекти. 

Читайте також: Мінфін погасив 27 мільярдів минулорічних боргів за виплатою субсидій

"У будь-якому випадку, для нас надважливим є повноцінне запровадження середньострокового бюджетування на постійній основі і на усіх рівнях бюджетної системи. Для цього ми розробили ще два масштабні проекти законів — №8044 та  №8043. Це комплексні системні зміни до Бюджетного кодексу, які забезпечать повний перехід до трирічної перспективи бюджетного планування. Я впевнений, що у Верховній Раді теж знайдеться підтримка таких важливих для країни змін. І новий ефективний механізм управління бюджетним процесом стане незворотнім", - сказав Марченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-