Проект про зміни до законів щодо ядерної енергії  доопрацюють - Рада

Проект про зміни до законів щодо ядерної енергії доопрацюють - Рада

Укрінформ
Законопроект  "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії" щодо гармонізації законодавства з європейськими нормами (№ 5550) доопрацюють.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення підтримав 241 депутат. 

Законопроектом передбачається внесення змін до законів України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку», «Про дозвільну діяльність у сфері використання ядерної енергії», «Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання», «Про видобування і переробку уранових руд» з метою гармонізації національного законодавства до вимог європейських стандартів та встановлення єдиних (основних) норм безпеки.

Читайте також: Енергоатом очікує на затвердження Кабміном рішень для енергомосту «Україна-ЄС»

Крім того, документом передбачається врегулювання питань ядерної та радіаційної безпеки в частині зменшення ризиків тривалого опромінення продуктами радону; врегулювання питань радіаційного захисту при медичному опроміненні.

Проект закону також передбачає вдосконалення державного регулювання діяльності з видобування і переробки уранових руд та запровадження ліцензування переробки уранових руд, враховуючи особливості технологічного циклу виробництва уранового концентрату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-