Як збільшити інвестиції в Україну - перемовини Данилюка у Вашингтоні

Як збільшити інвестиції в Україну - перемовини Данилюка у Вашингтоні

Укрінформ
Міністр фінансів України Олександр Данилюк перебуває з робочим візитом у Сполучених Штатах Америки. 

Про це повідомляє прес-служба українського Мінфіну. 

У перший день робочого візиту до Вашингтона в рамках щорічних весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду (МВФ) та Світового банку, 16 квітня, міністр фінансів України Олександр Данилюк провів зустріч зі Спеціальним радником Президента США з питань глобальної економіки та фінансів Метью Хаарсагером. У ході зустрічі сторони обговорили основні аспекти та ключові досягнення в рамках співпраці України з МВФ.

Метью Хаарсагер звернув увагу на важливість втілення усіх реформ, що передбачені програмою співпраці з Фондом. Він також наголосив, що прозорий процес приватизації держпідприємств дозволить Україні залучити більше інвестицій з боку американського бізнесу.

Олександр Данилюк зі свого боку підкреслив, що важливою складовою процесу реформ в Україні є боротьба з корупцією шляхом створення антикорупційної інфраструктури, завершальним етапом якої стане Антикорупційний суд.

Читайте також: Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Цього ж дня міністр фінансів зустрівся з помічником Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вессом Мітчеллом.

Мітчелл запевнив, що влада США дотримуватиметься політики активної підтримки України на шляху реформ та, за потреби, посилюватиме законодавство щодо застосування санкцій.

Данилюк подякував за підтримку та наголосив, що Київ рішуче налаштований втілювати реформи в рамках програми з МВФ та успішно її завершити у 2019 році.

Під час обох зустрічей сторони позитивно охарактеризували процес впровадження ключових для України реформ. Учасники зустрічі погодились, що збільшення рівня інвестиційної привабливості країни стало можливим саме завдяки вдалій та комплексній політиці реформування. При цьому вдосконалення механізму протидії корупції залишається запорукою успішності країни та її привабливості для інвесторів у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-