Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Укрінформ
Міністерство фінансів планує до 2020 року зменшити державний борг до рівня 60% ВВП.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр фінансів Олександр Данилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд проводить послідовну політику, спрямовану на стабілізацію фінансової системи, на скорочення дефіциту бюджету, що дозволяє нам формувати ресурс, щоб зменшити необхідність у запозиченнях. Якщо порівняти 2016-2017 роки, рівень боргового навантаження знизився з 81% ВВП до 71,8%. Це є результатом політики уряду", - сказав Данилюк.

Читайте також: Економіка України повинна зростати до 6% за рік — Данилишин

Він зазначив, що бюджетною резолюцією на наступний рік буде запропоновано скорочення дефіциту держбюджету до рівня 2,2%.

"Це дозволить нам продовжувати цю політику і надалі. Це дозволить нам скоротити рівень боргу до близько 60% до 2020 року", - зазначив Данилюк.

Він наголосив, що парламент має підтримати закон про обов'язкове трирічне бюджетне планування.

"Це дозволить вийти з боргової ями", - висловив думку міністр.

Як повідомлялося, Національний банк очікує скорочення державного боргу у 2018 році і прогнозує його на рівні 70% від валового внутрішнього продукту. При цьому, Міністерство фінансів повідомляло про свої очікування рівня цього показника - до 82,4% від ВВП. Так, за даними Мінфіна, прогнозований максимальний розмір гарантованого державою боргу до кінця поточного року становитиме близько 747,6 млрд грн, що в 2,3 рази більше, ніж заплановані показники 2017 року. В цілому до кінця 2018 року, за прогнозами Мінфіну, держборг не повинен перевищити 2,756 трлн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-