Україна розглядає участь у LNG-терміналі на хорватському острові Крк

Україна розглядає участь у LNG-терміналі на хорватському острові Крк

Укрінформ
Україна готова обговорити можливий формат участі у хорватському проекті LNG-терміналу на острові Крк та розбудові Південного газового коридору.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром, міністром економіки, підприємництва і ремесла Республіки Хорватія Мартіною Далич у Загребі, повідомляється на Урядовому порталі.

«Україна готова підтримувати масштабні проекти Хорватії для зміцнення енергетичної безпеки Європи. Зокрема, ми готові обговорити можливий формат участі України у проекті LNG-терміналу на острові Крк та розбудови Південного газового коридору», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Сторони наголосили на важливості українсько-хорватської співпраці в енергетичному секторі.

Як підкреслила Далич, LNG-термінал – це не проект для суто хорватського ринку, а внесок Хорватії у європейську енергетичну безпеку. 

Читайте також: Агресію Кремля не вгамує зволікання на шляху України до НАТО - Климпуш-Цинцадзе

"Він має стати точкою входу для країн Східної та Центральної Європи. Його успіх безпосередньо залежить від зацікавленості та участі інших країн. Ми сподіваємося, що Україна теж стане учасником цього проекту та отримає вигоди від нього. Однак для цього має бути побудована певна інфраструктура», – зазначила віце-прем’єр Хорватії. 

На зустрічі також ішлося про відновлення роботи Спільної українсько-хорватської комісії з питань економічного співробітництва, останнє засідання якої відбулося 12 листопада 2012 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-