Кампанія зі стягнення зарплатних боргів: за тиждень

Кампанія зі стягнення зарплатних боргів: за тиждень "відбили" 20,8 мільйона

Укрінформ
Державні виконавці протягом тижня з дня запуску кампанії зі стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стягнули з підприємств-боржників 20,8 млн грн. 

Про це заявила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко, інформує прес-служба Міністерства юстиції на сторінці у Facebook

«Кампанія по стягненню заборгованості з виплати заробітної плати триває лише тиждень, а вже державні виконавці Мін'юсту стягнули з підприємств-боржників 20,8 млн грн на користь 1 855 працівників», -  зазначила Глущенко.

За її словами, нині в рамках кампанії працюють регіональні штаби, мобільні групи для стягнення заборгованості, а також розроблено технологічну картку для державних виконавців і створено антирейтинги підприємств-боржників у всіх регіонах України.

Окрім того, як зауважила Глущенко, «деякі підприємства вже погасили мільйонні борги перед своїми працівниками» . 

«Найкращі результати показали Рівненська, Луганська, Львівська та Київська області. Наприклад, ПАТ «Рівнеазот» сплатив 3,7 млн грн на користь 117 працівників, ПАТ «Лисичанськвугілля» - 2,5 млн грн на користь 118 працівників, ТОВ «Мостобудівельний загін No112» (Київська область) погасив заборгованість на 1 млн 330 тисяч гривень двадцяти трьом працівникам. Такі результати нас надихають працювати ще активніше», - зазначила Глущенко.

Читайте також: Мін'юст: Навіть один день затримки зарплати - вже борг

Заступник міністра додала, що з початку року державною виконавчою службою стягнуто 116,2 млн грн заборгованості по зарплаті. При цьому заборгованість повністю погашена відносно 9 651 працівника.

Як повідомлялося, 2 квітня Міністерство юстиції розпочало кампанію з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-