Нафта дорожчає на послабленні побоювань торговельної війни

Нафта дорожчає на послабленні побоювань торговельної війни

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок продовжують зростати, - інвестори сподіваються на врегулювання торговельного спору між Китаєм і США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,6% - до 69,06 долара за барель, ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,68%, до 63,86 долара за барель.

В понеділок нафта Brent додала в ціні 2,2%, WTI - 1,8%, коригуючись після здешевлення в п'ятницю минулого тижня. У вівторок нафта продовжує дорожчати. Інвестори оптимістично оцінюють наміри Китаю і США врегулювати спір щодо взаємних імпортних мит. Побоювання розвитку торговельної війни між двома найбільшими економіками світу, а також невизначеність відносно балансу попиту і пропозиції на нафтовому ринку в останні тижні викликали волатильність на ринках.

"Ризик торговельної війни розгромив світові ринки, включаючи ринок сировинних товарів", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків JPMorgan. На додаток до цих чинників аналітики банку вказують на ризик введення санкцій з боку адміністрації Дональда Трампа проти основних країн - експортерів нафти, включаючи Іран, Венесуелу і Росію.

Пізніше у вівторок трейдери чекають на дані від Американського інституту нафти (API) щодо запасів нафти в США за тиждень. За минулий тиждень, за даними організації, запаси скоротилися на 3,28 мільйона барелів.

Читайте також: Нафтогаз домагатиметься у судах арешту активів Газпрому в Європі

За даними агентства Рейтер, на знак того, що обсяги поставок нафти залишаються на високому рівні, найбільша китайська нафтопереробна компанія Sinopec планує на 40% скоротити закупівлі сировини у Саудівській Аравії в травні замість того, щоб шукати альтернативного постачальника. В понеділок повідомлялося, що Saudi Aramco несподівано сильно підвищила ціни на нафту, що імпортувалася в Азію.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 69,67 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 68,56 долара за барель, що на 10 центів нижче рівня закриття торгів ($68,65).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-