Китайська компанія підписала контракт на днопоглиблення в порту

Китайська компанія підписала контракт на днопоглиблення в порту "Чорноморськ"

Фото
Укрінформ
Компанія China Harbour Engineering Company підписала контракт з АМПУ на днопоглиблення акваторії морського порту "Чорноморськ".

Підписання відбулося за участю начальника Южненської філії АМПУ Максима Широкова та генерального директора CHEС в Україні Лінь Тао 6 квітня у приміщенні Міністерства інфраструктури України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми підписуємо контракт на днопоглиблення. Він передбачає збільшення глибин до 16 метрів. За результатами тендеру на днопоглиблення економія становила 40 млн грн", - прокоментував підписання договору міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За словами керівника АМПУ Райвіса Вецкаганса, 40 млн грн - це на 10% нижче очікуваної вартості.

"Буде проведено днопоглиблення портового каналу до 16 м і акваторії першого ковша Сухого лиману до 15 м. Загальний об'єм днопоглиблення складе близько 2 млн кубів", - зазначив Вецкаганс.

Китайська компанія підписала контракт на днопоглиблення в порту "Чорноморськ" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

Загальний бюджет проекту становить 404 млн грн, з них 87,1 млн грн буде спрямовано на днопоглиблення каналу та 317 млн грн на поглиблення акваторії.

Читайте також: Китайці інвестують €230 мільйонів у будівництво в Україні сонячної електростанції

"Проект має бути реалізований до кінця 2018 року", - наголосив глава АМПУ .

Як відомо, у березні 2018 року китайська компанія China Harbour Engineering Сompany Ltd виграла тендер на днопоглиблення в морському порту "Чорноморськ".

Як повідомляв Укрінформ, у січні Китайська компанія China Harbour Engineering Company Ltd. завершила реалізацію проекту з днопоглиблення частини акваторії морського порту "Южний" до причалу №25 на три місяці раніше запланованого терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-