Світовий банк готує економічний прогноз для України

Світовий банк готує економічний прогноз для України

Укрінформ
Представництво Світового банку 10 квітня презентує економічний прогноз для України.

Про це Укрінформу повідомила координатор зв`язків із медіа Представництва Світового банку в Україні Юлія Мендель.

За її словами, презентацію проводитимуть провідний економіст Фарук Кхан та економіст представництва Світового банку в Україні, керівник програми щодо Білорусі, Молдови та України Анастасія Головач.

За словами віце-президента Світового банку Сірил Муллер, наразі є ключові реформи, які мають стати першочерговими для уряду. По-перше, йдеться про завершення трансформації енергетичного сектору. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектору. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання - реформування державних банків. По-третє, одним з двигунів економічного зростання має стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

Читайте також: Уряд планує за два роки зменшити держборг до 60% ВВП

Муллер також заявив, що Україна повинна виплачувати свої боргові зобов'язання, але при цьому країна не залишиться сам на сам з "борговою" проблемою. Він зазначив про наявність плану фінансування, який допоможе Україні це зробити.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Державної служби статистики України, економіка країни впродовж останніх 8 кварталів демонструє позитивну динаміку розвитку. Так, реальний ВВП України в IV кварталі минулого року в порівнянні з ІІІ кварталом зріс на 0,4%, а в порівнянні з IV кварталом 2016 року зростання становить 1,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-