Постанова про компенсації за газові лічильники майже готова - Міненерго

Постанова про компенсації за газові лічильники майже готова - Міненерго

Укрінформ
Міненерговугілля незабаром презентує проект постанови про порядок проведення компенсації особам, які самостійно і власним коштом встановили газові лічильники.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості незабаром презентує проект постанови про порядок проведення компенсації особам, які самостійно за власний кошт встановили газові лічильники.

Про це у п'ятницю під час Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Анатолій Корзун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо встановленню газових лічильників і по компенсаціях працює робоча група. Рішення - на виході", - сказав Корзун.

Як повідомляв Укрінформ, з 19 січня поточного року набрав чинності Закон "Про внесення змін до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу. 

Згідно із законом, гранична дата встановлення індивідуальних лічильників газу споживачам перенесена з початку 2018 року на 1 січня 2021 року. 

Законом також визначено, що встановлення індивідуальних лічильників відбуватиметься  коштом місцевих бюджетів. 

Читайте також: Чернігівобленерго зобов'язали повернути людям гроші за параметризацію лічильників

Крім того, споживачам, які самостійно встановили прилад обліку газу протягом 2018 року, його вартість компенсуватимуть протягом 12 місяців. 

Порядок і розміри компенсації витрат на придбання та встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу для споживачів природного газу - фізичних осіб (населення) мають бути встановлені Кабінетом міністрів протягом трьох місяців з дня набрання чинності законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-